Έλληνες στην Ελβετία

Μιας που βρεθήκαμε όλοι εδώ...
It is currently Tue May 21, 2019 5:48 pm

All times are UTC+01:00
Post new topic  Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
PostPosted: Thu Apr 10, 2014 10:50 am 
Offline

Joined: Thu Apr 10, 2014 9:16 am
Posts: 1
Καλημέρα,

έχω κάποιες απορίες σχετικά με την ενοικίαση κατοικίας αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει, ενδιαφέρομαι κυρίως για την περιφέρεια της Βέρνης..αν και νομίζω οι περισσότερες ερωτήσεις είναι γενικές

1) Για να ενοικιασει κάποιος σπίτι πρέπει να επιδείξει συμβόλαιο εργασίας?
2) Ποια site προτείνετε για εύρεση σπιτιού.
3) Όταν σε αγγελία αναγράφεται all expenses τι εννοούν π.χ. θερμανση, νερό και το ρεύμα? Υπάρχουν επιπλέον έξοδα π.χ. κοινόχρηστα που δεν περιλαμβάνονται ?
4) Τα μεσιτικά τι παίρνουν για αμοιβή.
5) Η χρονική διάρκεια της ενοικίασης είναι αυστηρή ή μπορεί να "σπάσει" νωρίτερα από τον ενοικιαστή ή τον ιδιοκτήτη και με τι κυρώσεις.
6) Πόσα ενοίκια δίδονται ως εγγύηση?
7) Τα σπίτια έχουν ηλεκτρικές συσκευές (ψυγείο, κουζίνα, πλυντήριο)?
8) Υπάρχουν δημοτικά τέλη (π.χ. για τα απορρίμματα)

Thanks εκ των προτέρων για την βοήθεια


Top
   
PostPosted: Thu Apr 10, 2014 2:35 pm 
Offline

Joined: Mon Nov 18, 2013 6:37 pm
Posts: 10
Θα απαντήσω σε όσες ερωτήσεις σας εχω εμπειρία.

Για την ενοικίαση κατοικίας συμπληρώνεις στον ιδιοκτήτη αιτηση ενδιαφέροντος οπου αναγράφεις την εταιρία στην οποία εργάζεσαι καθώς και τις ετήσιες απολαβές. Επίσης χρειαζεσαι την άδεια παραμόνης. Οταν στην τιμή αναγράφεται Inkl Nebenkosten τότε συμπεριλαμβάνεται η θέρμανση και το νερό. Το ρεύμα , το τηλέφωνο καθώς και τα σκουπίδια όχι. Αλλά στην θέρμανση υπάρχει ενα πλαφόν αν το ξεπεράσεις τότε πληρώνεις τη διαφορά. Τα σπίτια έχουν ψυγείο και κουζίνα και συνήθως κοινό πλυντήριο στο υπόγειο της οικοδομής. Τα σκουπίδια στοιχίζουν ανάλογα οπου μένεις . Αν μένεις σε χωρίο πληρώνεις σακούλες πχ 35 λιτρα κοστίζει 2 φράγκα η σακούλα. Η ενοικίαση ποικιλει ανάλογα με το συμβόλαιο . Ως ελάχιστη παραμόνη ορίζεται ένας χρόνος. Για να παραίτηθεις απο ενα σπίτι θα πρέπει να το κάνεις τρεις μήνες νωρίτερα. Σε πολλές περίπτωσεις μπορείς να παραιτηθείς μόνο στουσ μήνες Μάρτιο Ιούνιο και Σεπτέμβριο. Η εγγύηση ποικιλει απο ιδιοκτήτη σε ιδιοκτητη. Αν είσαι αλλοδαπός μπορεί να σου ζητήσουν και τρια ενοίκια μπροστά. Αυτο που είναι πολυ βασικό όταν θα αφήσεις το σπίτι θα πρέπει να το έχεισ πολυ καθαρό και σε καλή κατασταση. Δυστυχώς ο ιδιοκτήτης θα κάνει τα παντα για να σου αποσπάσει μέρος της εγγύησης. Μου έχει συμβει να βάλει ιδιοκτήτης το χέρι του μεσα στην τουαλέτα για να δει αν την καθάρισα σε βαθος. Σάιτ για σπίτια σου προτείνω το www.comparis.ch. Αρχικά θα σε συνιστούσα να ψαξεις χωρις βοήθεια μεσιτών . Καλη σου επιτυχία.


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 2 posts ] 

All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited