Έλληνες στην Ελβετία
http://www.greeksinswitzerland.com/

Μετακόμιση / Τελωνείο
http://www.greeksinswitzerland.com/viewtopic.php?f=27&t=1933
Page 1 of 1

Author:  GKaryofyllis [ Thu Jan 11, 2018 8:31 pm ]
Post subject:  Μετακόμιση / Τελωνείο

Καλησπέρα σε όλους

Πρόκειται να μετακομίσουμε μόνιμα στην Ελβετία απο το Βέλγιο και έχω κανα 2 ερωτήσεις :

1. Θα ήθελα να ρωτήσω τι χρειάζεται η μεταφορικη εταιρεία για να μεταφέρει τα πράγματά μας από το Βέλγιο (επιπλα και γενικά όλο το νοικοκυριό).
Μας είπαν μεταξύ άλλων (συμβόλαιο σπιτιού / εργασίας , διαβατήρια κτλ τα οποία έχω φυσικά) οτι χρειάζονται κ residence permit. Το θέμα είναι οτι για το residence permit πρεπει πρώτα να πάμε στην Ελβετία να γραφτούμε κ να κάνουμε την αίτηση στο Gemeinde, οπότε δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορώ να τους το δώσω πριν καν πάμε εκεί... Γνωρίζει κάποιος οτιδήποτε σχετικά μ'αυτο ?

2. Eπίσης κατά τη μετακόμιση, χώρια απο τη μεταφορική, πρόκειται να πάμε εκεί οδικώς με το αυτοκίνητο μας το οποίο έχει Βελγικές πινακίδες. Πρέπει να το δηλώσω στο τελώνείο στα σύνορα ?
Επειδη το αυτοκίνητο είναι σχετικά καινουργιο ( < 6 μηνών) απ'ότι είδα θα πρέπει να πληρώσουμε δασμούς. Γνωρίζει κανείς εάν θα μπορούσαμε να μπούμε στην Ελβετία με το αυτοκίνητο κανονικά χωρίς να το δηλώσουμε στο τελωνείο, να το χρησιμοποιήσω κανονικά για κάποιους μήνες, κ να το κάνω "εισαγωγή" αργότερα (> 6 μηνών) ώστε να αποφύγουμε τους δασμούς ?

Ευχαριστώ προκαταβολικά για οποιαδήποτε πληροφορία

Γιώργος

Author:  admin [ Thu Feb 22, 2018 11:47 am ]
Post subject:  Re: Μετακόμιση / Τελωνείο

Γιώργο την εποχή πριν η Ελβετία μπει στην συνθήκη Σεγκεν, πέρασα τα σύνορα με ΙΧ με ελληνικές πινακίδες και γεμάτο με πράγματα και εκτός από ένα τυπικό έλεγχο δεν είχα κανένα θέμα. Λόγω Σέγκεν νομίζω είσαι πιο χαλαρός να κινείσαι με πινακίδες άλλης χώρας Σέγκεν μέχρι να τις αλλάξεις.

Page 1 of 1 All times are UTC+01:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/