Έλληνες στην Ελβετία

Μιας που βρεθήκαμε όλοι εδώ...
It is currently Wed Feb 19, 2020 10:49 am

All times are UTC+01:00
Post new topic  Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
PostPosted: Tue Sep 13, 2016 11:09 am 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Tue May 14, 2013 9:12 pm
Posts: 61
Location: Geneva
Του Alex Seimanidis
Στο παρόν άρθρο θα παραθέσουμε πληροφορίες, στοιχεία και βοηθητικές συμβουλές για τους αναγνώστες οι οποίοι σκέφτονται την μετανάστευση στην Ελβετία ως ένα πιθανό προορισμό για την συνέχεια ή και την αρχή της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας. Θα δούμε χρήσιμες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν για να βρείτε δουλειά στην Ελβετία.

Για να βρει κάποιος δουλειά στην Ελβετία, παραλείποντας τα γνωστά διεθνή sites ευρέσεως θέσεων εργασίας στα οποία έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενα άρθρα μας, θα δούμε μερικούς ιστοτόπους και πλατφόρμες αναζήτησης εργασίας φτιαγμένες αμιγώς για την ελβετική αγορά.

http://www.jobup.ch
Από τα πιο δημοφιλή sites στην χώρα για να βρει κάποιος δουλειά στην Ελβετία που απευθύνεται κυρίως στο γαλλόφωνο κομμάτι του πληθυσμού, με πάνω από 1 εκατομμύριο επισκέψεις το μήνα. Διαθέτει δυνατή μηχανή αναζήτησης με πολλά φίλτρα που επιτρέπουν στο χρήστη να έχει πρόσβαση στις θέσεις εργασίας στην Ελβετία στη περιοχή που επιθυμεί, με τη δυνατότητα επίσης αρκετών ακόμη παραμέτρων όπως γλώσσας, είδος απασχόλησης κ.α

http://www.topjobs.ch
Ιστότοπος που πρωτοπορεί στον τομέα αναζήτησης θέσεων εργασίας στην Ελβετία με πάνω από 10 χρόνια εμπειρίας στο χώρο και πολλές εταιρίες να προσλαμβάνουν ανθρώπινο δυναμικό από αυτόν. Βοηθάει τους χρήστες του στην αναζήτησή τους προβάλλοντας τους αγγελίες που τους ενδιαφέρουν με βάση προηγούμενες αναζητήσεις τους κρατώντας τους έτσι ενήμερους για κάθε νέα θέση στον τομέα τους. Έχει επίσης παράδοση στις αγγελίες που αφορούν επιστημονικό προσωπικό στους τομείς : computer science, πωλήσεων, υπηρεσιών υγείας, μηχανικούς και οικονομολόγους.

*Να σημειώσουμε ότι το sites τους είναι μόνο στα γερμανικά και στα γαλλικά οπότε το μεταφραστικό εργαλείο της google (http://translate.google.gr/?hl=el&tab=wT ) μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμο.

http://www.monster.ch
Εδώ αναφερόμαστε στο ελβετικό παράρτημα της εταιρίας monster που δίνει το παρόν σε παγκόσμιο επίπεδο. Έχοντας δώσει έμφαση τα τελευταία χρόνια στην αγορά εργασίας της Ελβετίας πέρα από τις φόρμες αναζήτησης οι οποίες είναι πληρέστατες παρέχει επίσης γενικές αλλά και εξατομικευμένες συμβουλές για τα μέλη της όσον αφορά εύρεση κατάλληλης θέσεως εργασίας αλλά και τρόπους για να την αποκτήσετε.

*Το site τους επίσης δεν έχει τα αγγλικά ως γλώσσα επιλογής.

http://www.jobtic.ch
Το jobtic δεν είναι απλά ένα site για να βρει κάποιος δουλειά στην Ελβετία αλλά ένα ολοκληρωμένο μέσο ενημέρωσης για την αγορά εργασίας της Ελβετίας. Το περιοδικό του περιέχει όλα τα νέα για κάθε τομέα εργασίας όπως και όλες τις πληροφορίες που αφορούν την απασχόληση από νομικές αλλαγές μέχρι θέσεις εργασίας. Σίγουρα αξίζει μία επίσκεψη για όποιον αποφασίσει να εξετάσει την Ελβετία ως ένα πιθανό σταθμό για εργασία.

Τέλος παραθέτουμε το link από το ομοσπονδιακό γραφείο μετανάστευσης της Ελβετίας (http://www.bfm.admin.ch/bfm/en/home.html) όπου μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τις ευκαιρίες εργασίας στη χώρα για Ευρωπαίους πολίτες αλλά και κατευθύνσεις για ότι άλλο μπορεί να χρειαστείτε στην έρευνα για μία θέση εργασίας στην Ελβετία. Να αναφέρουμε επίσης ότι στην Ελβετία αρκετές θέσεις εργασίας δεν δημοσιεύονται σε αγγελίες αλλά προσφέρονται απ’ευθείας μέσω των εταιριών οπότε στην περίπτωση που ψάχνετε κάποια εξειδικευμένη θέση επιδιώξετε την προσωπική επαφή σας με την εν λόγω εταιρία.

_________________
Marios


Top
   
PostPosted: Mon Jan 09, 2017 1:46 pm 
Offline

Joined: Fri Dec 30, 2016 12:46 pm
Posts: 4
Location: Χίος
Καλημερα σας. Ειμαι κλινικη Ψυχολόγος εχω δουλέψει με παιδια και οικογένειες σε ιδιωτικό και δημόσιο φορέα. Ψάχνω δουλεια στην Ελβετία στον Νότο που γνωρίζω ότι μιλούν Ιταλικά . Ομως δεν μπορώ να βρω τις πόλεις ποιες είναι, και αυτό γιατί δεν μιλάω Γερμανικα.
Ξερεται πως μπορώ να βρω τις πόλεις, η γνωρίζει κάποιος να μου πει

_________________
ελπίζω να είμαστε καλύτερα από χθες


Top
   
PostPosted: Sun Jan 22, 2017 1:45 pm 
Offline

Joined: Sun Jan 22, 2017 1:24 pm
Posts: 1
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΛΕΓΟΜΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΘΑΛΗΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ..ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΦΙΛΟ..ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ Landquart ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ Chur..ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ...ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΣΤΙΑΣΗΣ...ΕΙΧΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΡΕΣΤΩΡΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ..ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ..ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ..ΜΙΛΑΩ ΛΙΓΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΑΓΓΛΙΚΑ..ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΚΑ...ΕΧΩ ΔΙΚΟ ΚΟΥ ΜΕΣΟΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ..ΚΑΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΔΑΝΕΙΚΟ ΑΠΟ ΦΙΛΟ ...0049176 62275928...ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΤΑ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΘΑ ΤΟ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑ ΠΟΛΥ..ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΩ ΑΜΕΣΑ....ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ..ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΠΟΙΑ ΝΕΑ ΣΑΣΑ...ΜΕ ΤΙΜΗ ..ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΘΑΛΗΣ.ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited